Un post rus de televiziune difuzează miercuri pentru prima oară un serial în care actualul preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski, un fost umorist, joacă rolul unui profesor de istorie care devine şef de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre prima difuzare la televiziunea naţională rusă a serialului satiric intitulat ”Servitorul poporului” - totodată numele partidului lui Zelenski -, care este disponibil în Ruasia pe platforme online.

În acest serial, filmat din 2015 în 2019, Zelenski joacă rolul unui profesor de istorie care devine brusc preşedinte, după ce a denunţat corupţia endemică în Ucraina.

În campania sa electorală - în realitate de această dată -, fostul umorist şi-a cultivat imaginea unui om din popor care crea ”să  spargă sistemul”, o strategie care a dat roade, zdrobindu-l în alegerile prezidenţiale din aprilie pe adversarul său Petro Poroşenko.

Postul TNT, care difuzează serialul, a lăudat într-un comunicat o ”satiră originală despre politica modernă şi relaţiile dintre popor şi putere în Ucraina”.

TNT relevă că ”ficţiunea a devenit realitate” în cazul ”Servitorului poporului”.

Difuzarea serialului intervine în contextul unei uşoare destinderi în relaţiile Moscovei cu Kievul, care se aflau la cuţite din 2014.

Volodimir Zelenski şi Vladimir Putin s-au întâlnirt pentru prima oară luni, la Paris, pentru a discuta despre soluţuionarea Războiului din estul Ucrainei.

O nouă reuniune în ”formatul Normandia” urmează să aibă loc pste patru luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.