Avocatul Roy Moore, fost candidat la Senatul american, nu a reuşit în încercarea de a-l da în judecată pe actorul şi producătorul Sacha Baron Cohen, după ce britanicul a folosit un „detector de pedofilie” asupra lui într-un show de televiziune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Baron Cohen l-a păcălit pe Moore să apară în show-ul lui satiric „Who Is America?” din 2018. Acest lucru s-a întâmplat la un an după ce mai multe femei l-au acuzat pe Moore de comportament sexual neadecvat, invinuiri pe care el le-a negat.

Procesul pentru defăimare a fost respins acum de un judecător, care a spus că segmentul din show a fost „în mod evident o glumă”, citează BBC.

În program, Baron Cohen s-a dat drept expert israelian anti-terorism care ar fi trebuit să îi dea lui Moore un premiu pentru sprijinul arătat Israelului. Însă actorul a produs un dispozitiv despre care a spus că a fost făcut de Armata israeliană pentru a depista infractorii sexuali şi care piuia atunci când era trecut pe lângă Moore.

Politicianul, avocat şi judecător, a părăsit studioul şi, ulterior, l-a dat în judecată pe Baron Cohen, Showtime şi compania-mamă ViacomCSB Inc, cerând despăgubiri de 95 de milioane de dolari, inclusiv pentru cauzare deliberată de stres emoţional şi fraudă.

Marţi, judecătorul John Cronan a spus că Moore a semnat un formular prin care şi-a dat consimţământul să apară în emisiune şi acesta îl împiedică să deschidă o acţiune legală. În plus, el a remarcat că orice telespectator chibzuit va şti că folosirea dispozitivului era o glumă. 

Moore, în vârstă de 74 de ani, şi soţia lui, Kayla, care era de asemenea reclamant în proces, au făcut apel.

Avocatul lor, Larry Klayman, a spus: „Decizia judecătorului Cronan nu are sens factual şi legal. Dimpotrivă, respingerea de către judecătorul Cronan este o glumă şi mai mult decât o glumă proastă”.

Baron Cohen a scris pe Twitter: „Îmi pare rău, Roy. Frumoasă încercare”. El a republicat un clip din show şi a făcut referire la acuzaţiile iniţiale.

În 2017, opt femei l-au acuzat pe Moore de comportament sexual neadecvat, iar una dintre ele a spus că avea vârsta de 14 ani când el a agresat-o.

Drept răspuns, republicanul a afirmat că femeile sunt parte dintr-o „conspiraţie politică” pentru a-i submina campania pentru un fotoliu de senator de Alabama, pe care l-a pierdut în 2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.