Un pilot rus a murit luni, în timpul unui zbor de antrenament, în urma prăbuşirii unui avion de luptă de tip Suhoi 25 (Su-26) în Marea Azov, în sud-vestul Rusiei, anunţă autorităţile locale, după ce au anunţat iniţial că pilotul s-a catapultat şi a fost evacuat de către salvatori, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Transmit condoleanţe rudelor bărbatului care a murit în prăbuşirea unui avion de atac (de tip) Su-25, în timpul unui zbor de antrenament”, a anunţat într-o postare pe Telegram Roman Bublik, conducătorul districtului Eisk, în regiunea Krasnodar, unde a avut loc accidentul.

Roman Bublik a anunţat că prăbuşurea a avut loc către ora locală 15.00 (şi ora României), în apropiere de coastă.

El a anunţat iniţial că pilotul s-a catapultat şi că a fost evacuat de către salvatori.

O înregistrare video difuzată de publicaţia Baza arată un avion în picaj spre apă, de care se zdrobeşte, iar pilotul se catapultează din avion cu o paraşută, în strigătele uluite ale unor turişti.

Această regiune, care se află în apripiere de teritoiul ocupat de ruşi al Ucrainei şi de Crimeea anexată, a înregistrat un accident grav al unui avion militar în 2022.

În total 15 persoane au murit atunci, în urma prăbuşirii unui avion de luptă de tip Su-34, în timpul unui zbor de antrenament, în oraşul Eisk.

Aeronava, plină cu carburant, s-a încastrat într-un rând de clădiri, după care a luat foc şi a provocat un incendiu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.