Un pilot australian şi doi muncitori locali au fost răpiţi în ţinuturile muntoase şi izolate din Papua Noua Guinee, a anunţat luni poliţia într-un comunicat, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pilotul elicopterului şi pasagerii aterizaseră la un site de telecomunicaţii izolat în apropiere de Muntele Sisa, în provincia Hela, când un grup înarmat i-a luat ostatici sub ameninţarea armelor, luni după-amiază, a declarat comisarul de poliţie din Papua Noua Guinee, David Manning, într-un comunicat.

"Toate indiciile arată că cei trei prizonieri sunt nevătămaţi, chiar dacă sunt ţinuţi în captivitate", a spus el.

"Negocierile cu atacatorii sunt în curs de desfăşurare în prezent, iar poliţia se apropie de zonă", a adăugat oficialul.

Manning a declarat că poliţia a fost autorizată să folosească forţa letală împotriva atacatorilor.

Ministerul de Externe al Australiei nu a răspuns deocamdată la o solicitare de comentarii.

Cei trei au fost răpiţi în aceeaşi provincie în care, în urmă cu aproape un an, un arheolog australian şi doi cercetători din Papua Noua Guinee au fost răpiţi şi reţinuţi timp de mai bine de o săptămână până când s-a plătit o răscumpărare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.