Un oficial american a declarat marţi seară că un avion militar rus s-a apropiat ”într-un mod periculos” de un distrugător al Marinei Statelor Unite din Marea Neagră. Potrivit primelor informaţii, acest incident catalogat drept ”neprofesionist şi periculos” a avut loc în ziua de 10 februarie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Căpitanul Danny Hernandez, purtător de cuvânt la Comandamentul SUA din Europa (EUCO, a explicat că au existat trei incidente separate în care un avion rus s-a apropiat de distrugătorul USS Porter.

În primele două cazuri este vorba de un avion Suhoi Su-22, iar în al treilea caz o aeronavă Iliuşin II-38 s-a apropiat de distrugătorul din Marea Neagră.

”USS Porter a trimis mesaje spre gtoate aeronavele, dar nu a primit niciun răspuns. Asemenea incidente sunt îngrijorătoate pentru că pot duce la accidente sau erori”, a precizat Hernandez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.