Numărul ruşilor care au intrat duminică în Finlanda trecând frontiera terestră cu Rusia a fost dublu faţă de cel de duminica precedentă, a declarat şeful poliţiei de frontieră finlandeză Matti Pitkaniitty, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, 8.314 de ruşi au intrat în Finlanda trecând frontiera terestră finlandezo-rusă. Acesta este o cifră dublă faţă de săptămâna anterioară, a scris pe Twitter Matti Pitkaniitty, şeful poliţiei de frontieră finlandeză.

În total, 16.886 de ruşi au sosit în Finlanda, inclusiv sâmbătă ”mulţi fiind în tranzit către alte ţări”, a adăugat el.

După anunţul Kremlinului de ”mobilizare parţială”, Rusia a fost cuprinsă de proteste la nivel naţional şi un exod al cetăţenilor care au fugit din ţară.

Miercurea trecută, ministrul finlandez al Apărării Antti Kaikkonen a declarat că ţara monitorizează îndeaproape situaţia.

Finlanda şi Rusia au o graniţă terestră care se întinde pe 1.340 de kilometri şi există mai multe puncte de trecere a frontierei disponibile.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.