Un bărbat a fost ucis, iar altă persoană a fost rănită la o manifestaţie împotriva penuriei de benzină, într-un oraş din estul Venezuelei, unde au avut loc ”cofruntări violente” cu armata, au anunţat un ONG şi procurorul general, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Carlos Chaparro, în vârstăde 47 de ani, a fost ucis la o manifestaţie la Aragua de Barcelona, un oraş cu 39.000 de locuitori, în statul Anzoategui, a anunţat duminică pe Twitter Observatorul Venezuelean al Conflictelor Sociale (OVCS).

O înregistrare video difuzată pe Internet de ONG surprinde un grup de persoane şi membri ai armatei din Garda Naţională Bolivariană (GNB) într-o piaţă în care se aud detonări, iar apoi se vede un bărbat lungit pe jos. Bărbatul se ridică şi este urcat într-un camion.

Moartea lui Carlos Chaparro a fost confirmată de procurorul general Tarek William Saab, care a anunţat că altă persoană a fost rănită în ”confruntări violente (...) între civili şi membri GNB”.

Şase persoane, inclusiv militari, au fost arestate în urma acestor ciocniri, a anunţat el mai târziu, pe Twitter, precizând că un căpitan este considerat ”presupusul vinovat” în aceste confruntări.

Ziare locale ca El Pitazo, care cotează martori prezenţi la faţa locului, scriu că manifestaţia a început după ce persoane - care aşteptau de 17 zile să facă plinul - au protestat văzând vehicule care nu se aflau la coadă primind undă verde de la armată să treacă la pompe.

Este vorba despre al doilea deces în decurs de o lună, la manifestaţii împotriva lipsei carburanţilor în Venezuela. La 17 iulie, un tânăr în vârstă de 18 ani a murit din cauza unor răni împuşcate, pe o insulă din statul Zulia, în vestul ţării.

De la începutul anului, OVCS a înregistrat peste 4.000 de manifestaţii organizate în ţară la care se cere o mărire a salariilor sau o îmbunătăţire a serviciilor publice.

Zeci de peroane au fost rănite, iar patru persoane au fost ucise la aceste manifestaţii, care s-a soldat de asemenea cu arestarea a 100 de persoane, potrivit ONG-ului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.