Regiunea ucraineană Harkov (est) a fost vizată într-un atac cu rachetă şi bombardamente, a anunţat luni şeful administraţiei regionale Oleg Sinegubov, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Inamicul a bombardat localităţile Ciuguev şi Kupiansk cu artilerie, tancuri şi mortier”, a anunţat într-un mesaj postat pe Telegram Sinegubov.

”La Kupiansk, în urma atacurilor inamice, sedii ale unor utilităţi au fost avariate, a izbucnit un incendiu. În satul Vovceanski Hutori, în districtul Ciuguev, o clădire rezidenţială privată a fost distrusă într-un bombardament”, a precizat el.

O rachetă lansată cu un sistem de tip S-300 a lovit o piaţă în satul Şevcenkove, în distructul Kupiansk, a mai precizat el.

”Potrivit Centrului Regional de Asistenţă Medicală de Urgenţă, şapte civili au fost răniţi într-un atac cu rachetă în satul Şevcenkove. Printre ei se află o fată în vârstă de 13 ani”, acuză Sinegubov.

O femeie în vârstă de 60 de ani a murit în acest atac cu rachetă, iar toate celelalte victime au fost spitalizate, a precizat el.

Bombardamente ruseşti au continuat în diverse părţi ale liniei frontului, în sud-estul Ucrainei, a anunţat, la rândul său, şeful Administraţiei Militare a Doneţkului, Pavlo Kirilenko.

O persoană a fost rănită într-unul dintre aceste bombardamente, care au avut loc în apropiere de Vulhledar, Soledar, Ceasov Iar şi către Lîsîceansk, a precizat într-o postare pe Telegram Kirilenko.

Regiunea Doneţk este controlată înm mare parte de către separatişti proruşi din 2014 şi ste una dintre cele patru regiuni ucrainene a căror anexare Moacova a revendicat-o la sfârşitul lui septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.