Separatistul Carles Puigdemont a recunoscut miercuri că a avut ”îndoieli” cu privire la candidatura sa la preşedinţia Cataloniei, pe care dă asigurări că şi-o menţine, în urma difuzării de către o televiziune spaniolă a unui mesaj privat în care acesta aruncă prosopul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emisiunea "El Programa de Ana Rosa" a postului privat Telecinco a publicat o serie de mesaje adresate marţi seara de Carles Puigdemont lui Toni Comin, un fost membru al Guvernului catalan destituit de Madrid.

În aceste mesaje, Carles Puigdemont comentează amânarea sesiunii vizând să-l învestească marţi în Parlamentul catalan şi apreciază că a fost ”sacrificat” în urma unui plan ”al Moncloa”, Guvernul spaniol.

Postul a obţinut aceste mesaje filmând ecranul telefonului deputatului Toni Comin, instalat la fel ca el în Belgia, în timp ce asista la o reuniune a partidului naţionalist flamand N-VA.

Puigdemont îi scrie că totul ”s-a terminat” şi că se va consacra apărării reputaţiei sale.

Într-o alocuţiune video publicată în acelaşi moment, marţi, Carles Puigdemont dădea, cu toate acestea, asigurări că el este singurul candidat posibil.

”Sunt om şi am şi eu momente de îndoială”, a declarat Puigdemont pe Twitter după difuzarea mesajului, însă, a adăugat el, ”nu voi da înapoi, din respect, simţ al recunoştinţei şi angajament faţă de cetăţenii din ţară”.

Ştirea, preluată în toată presa spaniolă, apare la o zi după amânarea sesiunii de învestire a lui Carles Puigdemont de către preşedintele Parlamentului catalan Roger Torrent, un separatist.

Roger Torrent a apreciat că este necesar să o amâne cu scopul de a obţine ”garanţii” care să permită organizarea sesiunii în mod clar şi fără ca Puigdemont să rişte să fie arestat.

Însă anunţul a luat prin surprindere grupul parlamentar al lui Puigdemont, care a dat asigurări că nu a fost consultat, scoţând astfel la lumină disensiuni în interiorul taberei separatiste.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.