Un vagon al unui marfar a deraiat joi, în centrul Italiei, a provocat un haos pe linii feroviare şi a întrerupt legături între nordul şi sudul peninsulei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Din motive încă necunoscute, vagonul a deraiat în noaptea de miercuri spre joi, undeva între Florenţa (centru) şi Bologna (nord), unul dintre principalele noduri feroviare din Italia.

Vagonul a trântit la pământ stâlpi care susţin cabluri electrice care alimentează locomotivele trenurilor.

În urma acestui accident, trenuri de mare viteză (TGV) care asigură legături din nord către sud nu mai pot trece de Bologna, fac drumul înapoi şi se opresc la Florenţa, începând de la ora locală 2.20 (3.20, ora României), potrivit societăţii care gestionează reţeaua feroviată italiană RFI.

Societatea italiană de Căi Ferate Trenitalia a anunţat, la rândul său, anulări în serie - cel puţin 50 în acest stadiu - şi întârzieri de până la trei ore, dar şi multiple schimbări de rută în întreaga zi de joi.

La Milano, capitala economică a Italiei, unde are anual Salonul Mobilei, cea mai prestigioasă reuniune anuală internţaională de design, circulaţia trenurilor urma să fie reluată la ora locală 12.00 (13.00, ora României), însă cu întârizeri, potrivit Trenitalia.

”Obiectivul este restabilirea circulaţiei (feroviare) până (joi) după-amiaza”, a anunţat într-o postare pe Facebook serviciul de presă al ministrului Transporturilor, Matteo Salvini.

Sute de pasageri au rămas fără trenuri către principalele gări din ţară, mai ales Gara Centrală din Milano şi Gara Centrală Termini din Roma.

Aproximativ 180 de pasageri de la bordul unui tren regional au rămas blocaţi timp de mai multe ore în vagoane, după care li s-au pus la dispoziţie autocare către gara din Florenţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.