Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Mark Goldsmith a emis hotărârea la primele ore ale dimineţii de luni, după ce audierişe s-au prelungit târziu în noapte.

Potrivit hotărârii judecătoreşti ”odată procesul de renumărare început, acesta trebuie să continue până la primirea unui alt ordin”.

Magistratul american a precizat că îngrijorările bugetare legate de banii investiţi în procesul de renumărare nu sunt destul de serioase pentru a risca pierderea drepturilor electorale pentru aproape cinci milioane de alegători din Michigan.

Prezidenţiabila Jill Stein a lansat trei procese separate pentru a cere renumărarea voturilor din Michigan, Pennsylvani şi Wisconsin, care fac parte din aşa-numita ”centură ruginită” a statelor care au renunţat la susţinerea istorică pentru democraţi în favoarea republicanului Donald Trump.

Procurorul General din Michigan, Bill Schuette, a lansat vineri o procedură legală pentru a încerca să blocheze renumărarea voturilor, într-un stat unde doar 10,700 de voturi au înclinat balanţa spre Donald Trump.

În Wisconsin, renumărarea voturilor a început încă de săptămâna trecută.

Jill Stein a promis că va continua la nivelul unei instanţe federale lupta pentru a determina renumărarea voturilor exprimate în alegerile prezidenţiale din Pennsylvania. 

De asemenea, aceasta şi-a retras solicitarea de renumărare a voturilor depusă la o instanţă locală, după ce magistraţii au decis că trebuie să plătească o cauţiune în valoare de 1 milion de dolari, deşi susţinătorii republicani au cerut o cauţiune de 10 milioane de dolari în încercarea de descurajarea a eforturilor prezidenţiabilei Verzilor.

Acesta a explicat că sistemul de justiţie de la nivelul statului nu este echipat pentru soluţionarea unei asemenea probleme, iar campania va cere intervenţia unei instanţe federale.

Campania Verzilor va cere luni un ajutor de urgenţă în faţa magistraţilor federali pentru renumărarea voturilor din Pennsylvania. Stein va invoca principii constituţionale pentru a forţa renumărarea voturilor dintr-un stat considerat cheie în alegerile prezidenţiale din SUA.

Rezultatele alegerilor prezidenţiale americane nu au fost scutite de controverse, având în vedere că prezidenţiabila democrată a câştigat votul popular cu un avans considerabil de peste două milioane de sufragii.

Totuşi, Clinton a pierdut detaşat cursa pentru votul electoral, care stabileşte cine va deveni următorul preşedinte al Statelor Unite.

Donald Trump a denunţat că faptul că peste două milioane de alegători au votat în mod ilegal pentru Hillary Clinton şi a susţinut că el este în realitate câştigătorul votului popular din Statele Unite.

Chiar dacă renumărarea voturilor are loc doar în trei state americane, este puţin probabil ca un asemenea proces să schimbe rezultatul alegerilor prezidenţiale. Însă, Stein a precizat că renumărarea voturilor nu are nicio legătură cu Trump sau Clinton.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.