Un judecător federal a respins o cerere a republicanilor de invalidare a peste 100.000 de voturi exprimate în centre drive-thru (din maşină) în comitatul democrat Harris din Texas, într-un caz intens urmărit pentru că ar fi avut potenţialul să influenţeze cursa prezidenţială, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Andrew Hanen a spus că reclamanţii nu au avut baza legală pentru a contesta folosirea centrelor de vot drive-thru din comitatul care include oraşul Houston.

Decizia lui Hanen, luată cu numai o zi înainte de ziua alegerilor prezidenţiale, va fi probabil contestată.

Între reclamanţi se află trei candidaţi republicani pentru Congres.

Judecătorul a arătat că dacă ar fi constatat că plângerea este justificată, ar fi interzis votarea în aceste centre în ziua alegerilor, dar că nu ar fi invalidat voturile deja exprimate.

Comitatul Harris, care este al treilea cel mai populat comitat din Statele Unite, a înfiinţat centrele de votare drive-thru pentru a oferi o alternativă alegătorilor îngrijoraţi de centrele de votare închise în timul pandemiei de coronavirus.

Până în prezent, aproximativ 127.000 de voturi au fost exprimate în aceste centre, contribuind la numărul record de 1,4 milioane de voturi anticipate care au avut loc în comitat în aceste alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.