Autorităţile franceze au anunţat că un incendiu masiv a distrus în timpul nopţii tabăra de migranţi Grande-Synthe, situată în apropiere de localitatea portuară Dunkirk. Peste 1.500 de migranţi erau găzduiţi în tabăra cuprinsă de flăcări, iar autorităţile susţin că incendiul a izbucnit în timpul unei lupte dintre afganii şi kurzii de la Grande-Synthe, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, cel puţin zece persoane au fost rănite, după ce flăcările s-au extins cu rapiditate printre corturile şi adăposturile improvizate ale migranţilor din apropiere de Dunkirk.

Autorităţile franceze au anunţat de luna trecută distrugerea taberei şi mutarea migranţilor din cauza ciocnirilor violente care au izbucnit între diferitele naţionalităţi ce locuiesc în condiţii mizerabile la Grande-Synthe.

Regiunea Pas-de-Calais s-a dovedit un adevărat magnet pentru migranţii care încearcă să ajungă în Marea Britanie.

”Nu a rămas nimic decât un morman de cenuşă. Este imposibil să punem adăposturile cum erau înainte”, a declarat prefectul Michel Lalande.

Populaţia Grande-Synthe a crescut puternic după închiderea şi distrugerea aşa-numitei ”Jungle” din Calais, situată la aproximativ 40 de kilometri de Dunkirk.

De asemenea, şase persoane au fost înjunghiate în luptele dintre afgani şi kurzi, înainte ca flăcările să cuprindă tabăra Grande-Synthe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.