Un nor lenticular, de formă rotundă, de culoarea roşie, asemănător unei ”farfurii zburătoare”, s-a format deasupra oraşului Bursa, în nord-vestul Turciei, atrăgând atenţia curioşilor fenomenului OZN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forma de ”farfurie zburătoare” a norului, îi amuză pe navigatorii pe Internet, care au dat zor să posteze imagini şi înregistrări video pe reţele de socializare.

Norul, care a apărut la răsărit, joi, s-a menţinut aproape o oră.

Acest tip de nor - denumit ”altocumulus lenticularis” - le este cunoscut meteorologilor din cauza fomei lor ciudate, cu o gaură în mijloc.

La formarea lor contribuie trei factori - aerul umed, vântul şi prezenţa în apropiere a unui masiv muntos, potrivit Futura Sciences.

Acest tip de nor, relativ rar, s-a format în mai multe rânduri în Franţa, inclusiv la 16 ianuarie, în apropiere de Berre-les-Alpes, în regiunea Alpes-Maritimes, la câţiva kilometri de Nisa. Altul a fost observat la Carcassonne, în ianuarie 2021, potrivit Institutului Kerauno.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.