Gruparea Al-Shabaab a revendicat duminică un atac cu maşină-capcană, în care şi-a pierdut viaţa un general somalez alături de cei şapte bodyguarzi ai săi. Atentatul a avut loc în capitala Mogadishu, după ce maşina-capcană condusă de un atacator sinucigaş s-a izbit de autovehiculul militar, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jihadiştii al-Shabaab lansează adeseori atentate asupra reprezentanţiilor administraţiei somaleze. Însă, acest atac cu maşină-capcană are loc în timp ce autorităţile somaleze pregătesc alegerile parlamentare şi prezidenţiale, într-un tentativă de a reconstrui naţiunea care a fost zguduită de două decenii de război civil şi haos.

”Generalul Mohamed Roble Jimale a murit alături de cel puţin şapte intre bodyguarzii săi. Maşina atacatorului sinucigaş a lovit maşina în care se aflau victimele. Dumnezeu să-i odihnească”, a declarat colonelul de poliţie Abdikadir farah.

Generalul era cunoscut sub numele de Goobaanle.

Între timp, postul de radio Andalus, care are legături cu gruparea islamistă, a susţinut că ”un mujahid a devenit martir după ce maşina sa sinucigaşă l-a ucis pe generalul Goobaanle”.

Jihadiştii al-Shabbab, care au condus la un moment dat statul somalez, vor să răstoarne actualul executiv al preşedintelui Hassan Sheikh Mohamud, care este susţinut de statele occidentale.

Alegerile parlamentare somaleze se vor desfăşura în perioada 25 septembrie-10 octombrie, iar noii parlamentari vor fi învestiţi în funcţie la finele lunii octombrie.

În schimb, preşedintele va fi ales de noul legislativ. 

Din cauza problemelor de securitate, doar 14.000 de reprezentanţi vor participa la alegerea noului legislativ, din cei 11 milioane de locuitori somalezi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.