Presa rusă a relatat luni că un atac cu rachete ucrainene pe frontul de la Zaporojie, din sudul ţării, a ucis un general rus experimentat, Serghei Goriacev, care a fost, printre altele, comandatul trupelor ruse din Transnistria, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a unui atac cu rachete inamic, şeful Statului Major al Armatei 35 de Arme Combinate, generalul-maior Serghei Goriacev, a fost ucis", anunţă bloggerul militar Voenkor într-o postare pe Telegram.

"Potrivit reprezentanţilor comandamentului Grupului Unit de Forţe, armata a pierdut astăzi unul dintre cei mai străluciţi şi mai eficienţi lideri militari", a adăugat Voenkor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Goriachev, un comandant decorat, a condus anterior trupele ruseşti din regiunea separatistă Transnistria, a comandat o bază militară în Tadjikistan şi un centru de antrenament în Habarovsk.

Mai mulţi bloggeri militari ruşi au declarat că Goriacev a fost probabil ucis de o rachetă de croazieră Storm Shadow furnizată de Marea Britanie.

Ministerul rus al Apărării nu a făcut încă niciun comentariu în legătură cu moartea lui Goriacev.

Regiunea Zaporojie, controlată în proporţie de 80% de forţele ruseşti, este una dintre principalele ţinte ale contraofensivei ucrainene.

Potrivit grupului independent media Meduza, generalul-maior Goriacev este deja al zecelea general rus care a fost ucis în acest război, dar el este primul general rus care moare în Ucraina în mai bine de un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.