Brent Renaud, fost videojurnalist la New York Times, a fost ucis, duminică, la Irpin, un alt jurnalist şi un civil ucrainean fiind răniţi, anunţă presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

New York Times a anunţat că jurnalistul de 51 de ani, era un "fotograf şi cineast talentat", subliniind că nu se afla în misiune pentru New York Times în Ucraina.

 

Tot duminică, cel puţin 13 jurnalişti şi alte 12 persoane au fost reţinuţi în timpul protestelor privind războiul la Sankt Petersburg.



"Nu au explicat motivul reţinerii”, a scris jurnalistul Andrey Okun pe canalul său de Telegram, conform BBC.



El a spus că reporterii reţinuţi purtau cu toţii veste de presă şi legitimaţii de presă: "Dar acest lucru nu interesează pe nimeni, scopul este să se asigure că nimeni nu transmite nimic".

Potrivit ONG-ului OVD-Info, sute de arestări au avut loc duminică, în timpul demonstraţiilor din toată Rusia pentru a se opune invaziei Ucrainei. "Cel puţin 268 de persoane au fost deja arestate în 23 de oraşe”, a raportat OVD-Info.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.