Cinci persoane, inclusiv un poliţist, au fost ucise, iar mai multe alte persoane au fost rănite în estul Georgiei, unde un fost militar a deschis focul de la un balcon, după care s-a sinucis, anunţă vineri autorităţile din această ţară din Caucaz, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest atac armat a avut loc joi seara, la Sagarejo, un oraş cu aproximativ 10.000 de locuitori, situat la aproximativ 50 de kilometri est de capitala georgiană Tbilisi.

Potrivit Ministerului de Interne, bărbatul a deschis focul cu cu o armă automată de la balconul unui apartament şi a ucis patru persoane în curtea imobilului, dar şi un poliţist care venea la faţa locului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alte cinci persoane au fost rănite, dintre care una grav, potrivit ministerului.

”Un comando al forţelor speciale a sosit şi i-a cerutb să se predea. Bineînţeles, el a tras din nou”, a anunţat ministrul de Interne Vakhtang Gomelauri.

După ce membri ai forţelor speciale au spart uşa apartamentului, suspectul s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap, a precizat el.

Motivaţiile atacatorului erau necunoscute imediat.

Potrivit unor informaţii iniţiale, atacatorul, năsuct în 1974, a servit în cadrul Forţelor armate georgiei în perioada 2006-2021 şi a fost desfăşurat în Afganistan, potrivit lui Vakhtang Gomelauri.

Acest măcel a provocat un şoc în Georgia.

Incidentele cu arme de foc sunt frecvente în această ţară din caucaz, însă atacurile armate în masă sunt rare.

În octombrie, un bărbat focul într-un restaurant, la batumi (vest), şi a ucis o persoană.

Această mică ţară din Caucaz, care se resimte după un război-fulger cu Rusia, în 2008, în care a fost înfrântă, este zguduită de mai multe luni de o criză politică legată de încarcerarea fostului preşedinte Mihail Saakaşvili..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.