Şeful grupării paramilitare ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, anunţă că ”un fost general” din cadrul Corpului Puşcaşilor Marini americani face parte din această armată privată ai cărei recruţi luptă în Războiul rus din Ucraina, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Omul de afaceri rus a declarat vineri ziarului finlandez Helsingin Sanomat că ”nu există mulţi cetăţeni finlandezi în Wagner PMC, (ci) vreo 20 de persoane. Din motive evidente, nu pot să furnizez informaţii exacte despre ei”.

”Am o părere bună despre finlandezi, pe câmpul de luptă. Ei luptă în cadrul batalionului britanic (al Wagner), care este comandat de către un cetăţean american, un fost general din Corpul Puşcaşilor Marini”, a declarat Evgheni Prigojin, citat de serviciul de presă al societăţii Concord.

Evgheni Prigojin, supranumit ”bucăratul lui Putin” din cauza contractelor grupului său de restauraţie cu Kremlinul, are reputaţia că a devenit miliardar prin contracte publice.

El este vizat de sancţiuni impuse Rusiei de către Uniunea Europeană (UE) şi Statele Unite.

În septembrie, el a dezvăluit pentru prima oară că înfiinţat Wagner în 2014, cu scopul de a lupta în Ucraina, şi a recunoscut prezenţa organizaţiei de mercenari în Africa, Orientul Mijloociu şi America Latină.

Wagner este suspectat de ani de zile că joacă un rol în realizarea ambiţiilor Kremlinului, inclusiv în Ucraina, unde combatanţi din gruparea paramilitară s-au aflat în prima linie a invaziei ruse, la 24 februarie.

La începutul lui noiembrie, Wagner şi-a deschis primul cartier general, la Sankt Petersburg, al doilea cel mai important oraş rusesc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.