Autorităţile franceze susţin că un evreu a fost înjunghiat, vineri dimineaţă, în piept pe o stradă din cartierul evereiesc din Strasbourg. Martorii susţin că presupusul atacator a strigat Allahu Akbar în timpul înjunghierii, transmite Dernieres Nouvelles d'Alsace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 11.45 (12.45 ora României) la intersecţia dintre Avenue des Vosges şi Finkmatt, într-o zonă locuită în special de minoritatea evreiască.

Iniţial, presa locală a relatat că victima ar fi fost un rabin, însă se pare că acesta era un pensionar evreu.

Martorii susţin că atacatorul, care avea în jur de 30 de ani, a fost doborât de un trecător până la intervenţia autorităţilor. În zona atacului a fost stabilit un perimetru de securitate. Presa locală susţine că atacatorul avea un istoric de probleme psihice.

Presupusul atacator a fost arestat şi dus la audieri. Se pare că acesta a strigat ”Allahu Akbar” (n.r. ”Dumnezeu e mare”) în timp ce-şi înjunghia victima, care purta un chipiu.

Victima, în vârstă de 62 de ani, a fost transportată la Spitalul Universitar Strasbourg-Hautepierre.

Rabinul Strasbourg-ului, Rene Gutman, a vizitat scena atacului şi a susţinut că este vorba despre un atac antisemitic, pentru că victima purta un chipiu.

De asemenea, acesta i-a cerut ministrului de Interne, Bernard Cazeneuve, să-şi exprime solidaritatea faţă de acest atac.

În Strasbourg locuiesc aproximativ 15.000 de evrei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.