Un emisar al Papei Francisc s-a întâlnit luni cu preşedintele sirian Bashar al-Assad, căruia i-a transmis îngrijorarea Suvernaului Pontif cu privire la situaia umanitară în nord-vestul ţării a anunţat un purtător de cuvânt al Vaticanului, relatează Reuters, o zonă în care 23 de persoane au fost ucise în bombardamente ruse în aceeaşi zi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cardinalul Peter Kodwo Appiah Turkson i-a remis şefului statului sirian o scrisoare în care Papa îşi exprimă ”profunda îngrijorare” faţă de situaţia din Siria - dar mai ales faţă de populaţia civilă din provincia Idleb, în nord-vestul ţării.

Regiunea Idleb este ultimul mare bastion al insurgenţilor în Siria, vizat de mai multe săptămâni într-o ofensivă a armatei siriene şi aliaţilor acesteia.

Pe de altă parte, cel puţin 23 de persoane au fost ucise luni, în raiduri ruse vizând o piaţă, în provincia siriană Idleb, bombardată în mod intensifiv de aproape trei luni de către Damasc, care nu deţine controlul asupra acesteia, şi aliatul său, relatează AFP..

Dominată de jihadişti şi găzduind grupări rebele, regiunea Idleb şi teritoriile adiacente sunt, de la sfârşitul lui aprilie, ţinta unor atacuri aeriene şi tiruri de artilerie sângeroase, ale trupelor lui al-Assad şi aviaţiei Moscovei.

În aproape trei luni de bombardamente, peste 650 de civili au fost ucişi, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), iar aproximativ 330.000 de persoane au fugit din calea violenţelor, potrivti ONU.

O serie de atacuri aeriene ruse au vizat luni o piaţă, în oraşul Maaret al-Numan, în care se aflau vânzători angro de legume şi unde se află, de asemenea, imobile locuite, potrivit SOHR.

Cel puţin ”23 de persoane au fost ucise, între care 19 civili, iar patru victime nu au fost identificate încă”, a anunţat directorul Observatorului, Rami Abdel Rahman.

Salvatori din cadrul Căştilor Albe, ajutaţi de locuitori, transportau răniţi plini de sânge, evacuaţi pe braţe sau pe saltele transformate în tărgi improvizate, a constatat un forograf care colaorează cu AFP.

Un bărbat zăcea mort pe drum - blocat de moloz. Cu faţa acoperită de un strat gros de praf, altă victimă, rănită, era condusă către o ambulanţă, în timp ce locuitori fugeau din zonă, cu copii în braţe, desculţi, potrivit fotografului.

Căştile Albe, salvatori care operează în zone rebele, au anunţat pe reţele de socializare moartea unui voluntar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.