Un elicopter militar rus de atac a deschis accidental focul asupra unor spectatori, în timpul jocurilor de război Zapad 2017, în vestul Rusiei, dezvăluie marţi un site rusesc, care scrie că două persoane au fost rănite, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă a recunoscut incidentul, însă a insistat că nimeni nu a fost rănit, fără să precizeze când a avut loc incidentul.

Într-o înregistrare video postată online de site-ul de ştiri 66.ru, două elicoptere de atac evoluează la joasă altitudine, iar unul dintre ele trage o rachetă care explodează lângă un spectator, într-o parcare.

Potrivit ediţiei de marţi a site-ului, două persoane au fost rănite, iar două vehicule au fost distruse în acest incident, în cadrul exerciţiilor militare Zapad (Vest) 2017.

Accidentul a avut loc duminică sau luni, la poligonul Lujski, situat la aproximativ 100 de kilometri est de frontiera cu Estonia, dezvăluie site-ul.

Portalul de ştiri precizează că înregistrarea video i-a fost trimisă de către un martor anonim.

Preşedintele rus Vladimir Putin, însoţit de reprezentanţi de rang înalt militari, a asistat la exerciţii în acest poligon luni.

Districtul Militar rus de Vest a recunoscut marţi că înregistrarea video este autentică, însă a dezminţit că incidentul a avut loc luni.

Districtul nu a făcut vreo precizare despre când sau unde a avut loc incidentul surprins în înregistrarea video, însă a subliniat că nimeni nu a fost rănit.

El precizează totodată că incidentul a fost cauzat de o defecţiune a sistemului de ţintire al elicopterului.

Manevrele militare Zapad 2017, comune cu Belarusul, se desfăşoară începând de joi în mai multe poligoane, în ambele ţări, şi se încheie miercuri.

Aceste jocuri de război îi îngrijorează pe unii membri NATO, mai ales ţările baltice şi Polonia, care au denunţat o lipsă de transparenţă şi au pus sub semnul întrebării intenţiile Moscovei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.