Un deţinut care a ţinut prima pagină în Brazilia după ce a încercat să evadeze din închisoare deghizat într-o tânără cu ajutorul hainelor fiicei sale, a fost găsit mort în celulă, au anunţat autorităţile penitenciare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clauvino da Silva, în vârstă de 42 de ani, a încercat sâmbătă, în zadar, să iasă pe poarta principală a unei închisori de la Rio de Janeiro, purtând o mască de silicon, o perucă cu părul lung şi haine aparţinând fiiceisale în vârstă de 19 ani, care tocmai îl vizitase.

Deţinutul ispăşea o pedeapsă de 73 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de trafic de droguri.

Fiica sa a fost arestată, dar şi alţi şapte vizitatori ai închisorii.

La trei zile după eşecul tentativei sale de evadare, Clauvino da Silva, un membru al gangului Comando Vermelho (comandoul roşu), a fost găsit mort în celula sa, într-o închisoare de înaltă securitate.

”Deţinutul pare că s-a spânzurat cu un cearşeaf”, au anunţat autorităţile penitenciare într-un comunicat, adăugând că o anchetă a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor decesului.

Săptămâna trecută, o înfruntare între deţinuţi membri ai unor facţiuni rivale care fac trafic cu droguri s-a soldat cu 58 de morţi în statul Para (nord), unul dintre cele mai sângeroase masacre din istoria închisorilor braziiene.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.