Un deputat turc din opoziţie, Hüseyin Örs, a fost spitalizat de urgenţă la terapie intensivă, marţi, la Ankara, după ce a fost lovit în cap în timpul unei încăierări în Parlament, anunţă o aleasă din partidul său, Iyi Parti, Aylin Cesur, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am constatat că starea sa s-a deteriorat după ce a fost lovit în cap (...). A fost defibrilat la spital”, declară unor jurnalişti Aylin Cesur, o deputată din Partidul Iyi (”Partid Bun” în turcă, naţionalist), din care face parte şi deputatul spitalizat, Hüseyin Örs.

Hüseyin Örs, în vârstă de 58 de ani, se află la terapie intensivă, iar starea sa este consideraă ”critică”, precizează Cesur.

Imagini difuzate de presa turcă îl surprind pe deputatul din Trabzon, la Marea neagră (nord-est), lovit de un ales din partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, islamo-conservator, la putere) al lui Recep Tayyip Erdogan.

AKP nu a comentat imediat incidentul.

Încăierarea a izbucnit în timpul unei dezbateri a bugetului turc aferent anului 2023.

”Deputatul nostru a fost victima unui atac greu (...). Este o zi a ruşinii pentru Parlamentul turc şi pentru cei care au comis această agresiune”, a denunţat o purtătoare de cuvânt a Iyi Parti, Kursat Zorlu.

Certuri şi bătăi sunt frecvente în timpul unor dezbateri tensionate în Parlamentul turc.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.