Înalta Curte de Justiţie de la Sheffield, sesizată de Consiliul Municipal Barnsley, a stabilit că un bărbat care şi-a amestecat sperma cu a tatălui său pentru a face un copil, în urmă cu cinci ani, cu partenera sa, nu este necesar să facă un test de paternitate, relatează presa britanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Instanţa a stabilit că există ”şanse mari” ca bunicul copilului în vârstă de cinci ani să fie în realitate tatăl biologic al copilului, însă aceasta este o problemă personală şi nu priveşte autoritatea locală din nordul Angliei.

Bărbatul, identificat de justiţie drept ”PQ” recunoaşte că avea probleme de fertilitate şi că nu avea bani să plătească o fecundare in vitro (FIV).

El şi-a amestecat sperma cu a tatălui său şi a folosit-o cu acordul partenerei sale, care a rămas însărcinată.

Consiliul Municpal de la Barnsley a aflat despre circumstanţele naşterii copilului şi a sesizat justiţia pentru a afla filiaţia copilului.

Înalta Curte de la Sheffield a respins acest demers motivând că municipalitatea ”nu are niciun interes în privinţa rezultatului” testului de partenitate şi că familia poate efectua un test de partenitate ulterior, dar aceasta este ”treaba sa”.

Judecătorul a apreciat însă că acest ”copil unic nu ar fi existat fără aranjamentele neobişnuite ale concepţiei sale, însă aceste aranjamente au creat condiţiile unui potenţial prejudiciu emoţional în cazul în care acesta află” felul în care a fost conceput.

Familia are de ales dacă să efectueze un test de paternitate pentru ca copilul să afle dacă bunicul său este tatăl său iar tatăl său îi este frate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.