Un judecător american din statul Missouri a condamnat un braconier multirecidivist să vizioneze cu regularitate "Bambi", celebra peliculă Walt Disney, despre viaţa unui pui de căprioară a cărui mamă este ucisă de către un vânător, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

David Berry este obligat să vadă lungmetrajul de animaţie cel puţin o dată pe lună, în timpul pedepsei sale la un an de detenţie, pronunţată în urma unei anchete catalogate oficial drept ”una dintre cele mai importante efectuate în stat în domeniul braconajului”.

Berry şi doi membri ai familiei sale sunt suspectaţi că au ucis sute de cervide în decurs de trei ani, au anunţat într-un comunicat, la 13 decembrie, serviciile de protecţie a naturii în Missouri.

”Cervidele erau trofee de masculi ucise în mod ilegal, în principal noaptea, pentru capul lor, restul corpului fiind abandonat la faţa locului”, a precuzat procurorul comitatului Lawrence, Don Trotter.

Numai în ultimele trei luni ale lui 2015, Berry şi aprpiaţii săi au ucis 100 de cervide, potrivit unor fotografii făcute cu telefoanele lor mobile, potrivit lui Trotter, care a declarat pentru Buzzfeed News că, "dacă Bambi îl atinge la suflet, pentru mine nu e vreo problemă”.

David Berry "este obligat să privească Bambi al lui Walt Disney, prima vizionare urmând să aibă loc înainte de 23 decembrie 2018, iar apoi altă vizionare în fiecare dintre lunile consecutive ale încarcerării deţinutului”, i-a impus, în hotărârea sa, magistratul Robert George, citat de ziarul Springfield News-Leader.

Condamnat în trecut la o serie de amenzi cu privire la infracţiuni similare, David Berry ispăşea o pedeapsă cu suspendarea.

”În situaţii ca aceasta, cu braconieri în serie care nu au vreo consideraţie faţă de animale sau reguli de vânătoare şi nu au vreo problemă din cauza faptului că fură bunul altora, totul se reduce la aviditate şi ego”, apreciază Randy Doman, un reprezentant al serviciilor de protecţia naturii din Missouri, citat de Springfield News-Leader.

Cu iedul său cu ochi mari şi cu mama sa vânată, "Bambi", lansat în 1942, a captivat generaţii de copii. Însă momentul în care mama este ucisă este considerat unul dintre cele mai triste ale cinematografiei şi i-a adus filmului clasarea de către Time Magazine între principalele 25 de filme de groază, alături de "Frankenstein" sau ”Exorcistul”.

Avocaţii lui Berry au implorat în zadar clemenţa, subliniind că soţia clientului lor tocmai a născut.

”Puteţi să priviţi «Bambi» şi să vă gândiţi la copilul dumneavoastră atunci când acţionaţi în acest fel”, a tunat procurorul.

În total 14 persoane au fost implicate în caz în urma acestei anchete, care a durat mai mulţi ani şi care s-a extins, în afară de Missouri, la statele Kansas, Nebraska şi în Canada.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.