Germania a predat luni autorităţilor belgiene un bosniac suspectat că ar avea legături cu atentatele de la Pris din noiembrie 2015, arestat la sfârşitul lui iunie, a anunţat un purtător de cuvânt al Parchetului din Naumbourg (est), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”El a fost predat (...) (luni) dimineaţa” autorităţilor belgiene, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP, adăugând că acest bărbat, în vârstă de 39 de ani, reţinut în iunie, este suspectat de faptul că a furnizat armament atacatorilor din sala de concerte Bataclan la 13 noiembrie 2015.

Suspectul era vizat de un mandat de arestare emis de autorităţile belgiene ”cu privire la presupusa susţinere a acestuia a unei organizaţii teroriste în legătură cu atacurile teroriste care au vizat sala de concerte Bataclan”, la Paris, potrivit autorităţilor germane.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost plasat în detenţie în vederea unei predări către Belgia după ce a fost arestat în noaptea de 19 spre 20 iunie.

Poliţiştii i-au luat urma după arestarea în februarie, la Dresda, a altor doi cetăţeni bosniaci într-un caz de trafic de grenade.

La 13 noiembrie 2015, trei comandorui alcătuite din nouă jihadişti din gruparea Statul Islamic (SI) au ucis 130 de persoane şi au rănit alte peste 350. Atacurile au avut loc în sala pariziană de concerte Bataclan (90 de morţi), pe terasele mai multor baruri şi restaurante (39 de morţi) şi în apropiere de de concerte (un mort).

Ancheta a scos la suprafaţă o celulă jihadistă cu ramificaţii în Europa, în principal în Belgia. Ea a lovit, de asemenea, pe aeroportul şi în metroul de la bruxelles, la 22 martie 2016, omorând 32 de oameni.

În ancheta cu privire la atentatele de la 13 noiembrie, aproximativ 15 suspecţi sunt vizaţi de justiţie în Franţa, unde urmează să se desfăşoare procesul, după încheierea investigaţiilor, aşteptată într-un an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.