Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei ruse Rossiya a fost nevoit să aterizeze de urgenţă vineri la Moscova, în urma unei probleme la motor, la mai puţin de o săptămână după un incident spectaculos la un reactor al unei aeronave asemănătoare în Statele Unite, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În timpul zborului cargo 4520 Hong Kong-Madrid, s-a detectat o funcţionare defectuoasă a senzorului de control al motorului”, a declarat pentru AFP compania într-un comunicat, precizând că ”echipajul a decis să aterizeze de urgenţă pe aeroportul Şeremetievo”.

”Aterizarea a avut loc normal. Avionul îşi va relua zborul către Madrid după ora (locală) 12.00 (11.00, ora României)”, anunţă Rossiya, o filială a companiei publice ruse Aeroflot.

Site-uri specializate în urmărirea zborurilor au confirmat că aeronava este un Boeing 777.

Săptămâna trecută, un reactor al unui Boeing 777 exploatat de compania americană United Airlines a luat foc la puţin tmp după decolare din Denver, în vestul Statelor Unite, şi a pierdut învelişul acestuia.

În timp ce avionul se întorcea de urgenţă la aeroport, o ”ploaie” de fragmente a căzut într-o zonă rezidenţială din Denver.

Peste 120 de avione de tip Boeing 777 echipate cu anumite motoare Pratt&Whitney (PW4000) au fost imobilizate în lume după acest incident spectaculos.

Acest incident reprezintă o nouă lovitură pentru Boeing, a cărui reputaţie a fost afectată dur de eşecurile noului său avion de mediu-curier 737 MAX, implicat în două accidente apropiate, soldate cu 346 de morţi, al cărui zbor a fost interzis timp de aproape doi ani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.