Un blogger ucrainean, totodată un ”expert politic”, a fost plasat în detenţie preventivă, acuzat de ”trădare”, din cauză că a susţinut invazia Ucranei de către Rusia, anunţă joi Serviciile Ucrainene de Securitate (SBU), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Serviciile speciale au oprit actvităţile unui «jurnalist» de scandal care desfăşura activităţi ilegale, în detrimentul securităţii Ucrainei”, anunţă într-o postare pe Facebook filiala din Liov (cest) a SBU.

Acesta este acuzat de ”trădare”, precizează filiala.

”Folosind presa, trădătorul a susţinut acţiunile ţării agresoare”, acuză în acest comunicat SBU.

”Această propagandă a fost folosit cu succes de presa rusă, pentru a justifica acţiunile criminale ale Federaţiei ruse împotriva Ucrainei”, acuză SBU.

Acest bărbat - identificat de către presa ucrainană ca fiind Gleb Liaşenko, în vârstă de 33 de ani, care a intervenit uneori la televiziune - a fost plasat în arest prevenitv pe o peroadă de 60 de zile.

El poate fi eliberat pe cauţiune, în urma plăţii sumei de patru milioane de ruble (122.000 de euro).

Potrivit site-ului de ştiri Censor.net, Gleb Liaşenko a declarat în instanţă că vrea doar ”să vină pacea” şi a invocat libertatea de exprimare.

Parchetul ucrainean a anunţat miercuri prima inculpare a unui cetăţean ucrainean, acuzat de ”colaborare” cu forţe ruse, în baza unei noi legi care prevede o pedeapsă de până la 12 ani de închisoare pentru această faptă.

Este vorba despre un locuitor din Kramatorsk (est), acuzat de faptul că a ”negat agresiunea armată a Rusiei” pe TikTok şi a îndemnat la susţinerea Moscovei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.