Un bărbat împuşcat de poliţie în incidentul de la Glasgow a murit, iar alţi şase răniţi - inclusiv un poliţist - au fost spitalizaţi, a anunţat vineri poliţia scoţiană, relatează The Asscoiated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un ofiţer, înjunghiat în timpul incidentului de pe West George Street, imediat după ora locală 13.00 (15.00, ora României), se află într-o stare critică, dar stabilă”, a anunţat adjunctul şefului poliţiei scoţiene Steve Johnson.

Poliţia continua să intervină la incident şi îndeamnă populaţia să evite zona.

”Îndemnăm publicul să nu speculeze cu privire la incident sau să împărtăşească informaţii neconfirmate pe reţele de socializare”, a adăugat el.

Poliţia scoţiană a anunţat că incidentul a fost ”controlat” şi că nu există vreo ameninţare la adresa publicului.

Johnson a precizat că poliţia nu caută alţi suspecţi în legătură cu incidentul.

Sindicatul Scottish Police Federation, care reprezintă marea majoritate a poliţiştilor scoţieni, a anunţat  că a informat familia poliţistului rănit.

Craig Milroy, martor la ceea ce s-a întâmplat, dintr-o clădire vecină, a declarat că patru persoane au fost luate cu ambulanţa.

”Am văzut un bărbat zăcând pe jos, de descendenţă africană, fără încălţăminte”, a declarat Milroy 

”Era pe jos, iar cineva se afla lângă el. Nu ştiu dacă a fost rănit cu un glonţ, dacă era înjunghiat sau ce era”, a declarat el.

Bărbatul era una dintre cele patru persoane luate de medici, potrivit lui Milroy, care crede că este vorba despre o victimă a atacului.

”Noi încă eram afară, după ce a venit poliţia poliţia, iar poliţia antirevoltă şi echipa de triaj ne-a spus să intrăm înpoi şi să încuiem uşa”, a declarat el.

În imagini difuzate pe reţele de socializare apar poliţişti înarmaţi intrând într-o clădire şi un număr mare de vehicule de intervenţie în faţa acesteia.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a declarat că veştile sunt ”cu adevărat îngrozitoare” şi că este ţinut la curent.

Premierul britanic Boris Johnson s-a declarat ”profund întristat de teribilul incident de la Glasgow” şi a anunţat că se gândeşte la ”toate victimele şi la familiile lor”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.