O bombă improvizată într-o ţeavă, legată de un bărbat, a fost detonată luni la metroul din New York, în apropiere de Times Square, în cartierul Manhattan, rănindu-l pe suspect şi altă persoană, pe platformă, la o oră de vârf, declară oficiali din cadrul poliţiei, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Persoana rănită pe platformă a primit îngrijiri la faţa locului. Ea nu prezenta răni care să-i pună viaţa în pericol.

Altă persoană care se afla pe platformă a fost de asemenea rănită uşor. Ea a primit de asemeena îngrijri la faţa locului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Oficiali au făcut declaraţii pentru AP sub protecţia anonimatului, deoarece nu au fost autorizaţi să vorbească în mod public despre incident.

Potrivit poliţiei, explozia a avut loc într-un pasaj subteran situat sub 42nd Street, între 7th şi 8th Avenue.

Detonarea a umplut cu fum pasajul, plin de navetişti.

Explozia, care a avit loc către pra locală 7.30 (14.30, ora României), a declanşat o amplă operaţiune de intervenţie a poliţiei şi pompierilor din New York, atât la suprafaţă cât şi în subteran, implicând atât metroul cât şi autogara Autorităţii Portuare.

O purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat pe Twitter că preşedintele Donald Trump a fost informat despre explozie.

O înregistrare video de deasupra ”Intersecţiei Lumii” surprinde sosirea unei coloane de vehicule ale poliţiei şi echipelor de intervenţie, cu girofarurile pornite. Celelalte vehicule din trafic s-au oprit.

Totul, în zona autogării de pe 42nd Street, a fost oprit - o scenă suprarealistă nemişcată într-un moemnt în care de obicei este foarte agitată.

Autobuze New Jersey Transit care veneau către autogară au fost redirecţionate către alte destinaţii.

New Jersey Transit a precizat că aceste autobuze se îndreptau către Secaucus şi Hoboken, de unde călătorii pot lua trenuri către oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.