Columbia a anunţat, în acest weekend, că un balon cu origine necunoscută a survolat teritoriul său. Anunţul vine în contextul în care vineri Statele Unite menţionau că un balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele Aeriene ale Columbiei au precizat că balonul a fost văzut vineri dimineaţă şi traiectoria i-a fost monitorizată până în momentul în care obiectul a părăsit spaţiul aerian naţional. Nu a existat nicio clipă o ameninţare la adresa securităţii şi apărării ţării, au menţionat oficialii columbieni.

În 3 februarie, “Sistemul naţional de apărare aeriană a detectat un obiect la o altitudine mare, care a intrat în spaţiul aerian columbian prin nordul ţării, deplasându-se cu o viteză medie de 25 de noduri şi prezentând caracteristicile unui balon”, au precizat Forţele Aeriene, într-un comunicat.

Columbienii, în colaborare cu mai multe ţări, fac verificări pentru a stabili originea obiectului.

Vineri, Pentagonul anunţa că al doilea balon de spionaj chinez a fost văzut survolând America Latină.

Un balon similar, care a fost văzut deasupra SUA, a fost doborât sâmbătă de armata americană, la ordinul preşedintelui Joe Biden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.