Un avion s-a prăbuşit în capitala statului Durango, în Mexic. Guvernatorul statului a confirmat că nimeni nu a murit în accident, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul Jose Aispuro a afirmat pe Twitter că nu a existat niciun deces printre cele 101 persoane aflate la bord, însă 85 au fost rănite iar două se află în stare critică.

Zborul AM2431 al Aeromexico zbura de la Aeroportul Internaţional Guadalupe Victoria spre Ciudad de Mexico.

Avionul s-a prăbuşit în apropierea aeroportului la câteva clipe după decolare. Operatorul aeroportului, Grupo Aeropurtuario Centro Norte, a comunicat că datele preliminare arată că vremea nefavorabilă a fost cauza, avionul încercând să decoleze pe o ploaie torenţială.

Autorităţile au comunicat că dintre cei aflaţi la bord, 37 de persoane au fost internate în spital, două fiind în stare critică. Numele şi naţionalităţile celor aflaţi la bord nu sunt cunoscute deocamdată.

Purtătorul de cuvânt al apărării civile, Alejandro Cardoza, a declarat că un incendiu care a izbucnit după prăbuşire a fost stins iar mulţi dintre pasageri au putut părăsi aeronava pe propriile picioare.

Guvernatorul a anunţat că toate instituţiile medicale au fost alertate pentru a avea grijă de răniţi iar preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, a afirmat că a mobilizat şi agenţiile federale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.