Un avion privat Cessna s-a prăbuşit, duminică, în largul coastelor Letoniei, au anunţat serviciile de urgenţă suedeze, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aparatul de zbor Cessna 551 înmatriculat în Austria a decolat de la Jerez, din Spania, la ora 12.56 GMT, fără să aibă o destinaţie anume, conform site-ului FlightRadar24.

A făcut două întoarceri, la Paris şi la Koln, după care s-a îndreptat către Marea Baltică şi a trecut pe lângă insula suedeză Gotland. La ora 17.37 GMT, pe platforma de monitorizare a zborului s-a văzut că pierde rapid viteză şi altitudine.

“Am aflat că avionul s-a prăbuşit (în ocean), la nord-vest de oraşul Ventspils din Letonia”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă suedeze.

Mai devreme, au fost trimise avioane germane şi daneze pentru a inspecta, aparatul de zbor trecând prin spaţiile aeriene ale celor două ţări. Însă avioanele respective nu au putut contacta prin radio aparatul de zbor Cessna.

“Nu au putut vedea pe nimeni în cockpit”, a precizat Johan Wahlstrom, de la Administraţia Maritimă Suedeză.

Jurnalul Bild notează că în avion se aflau pilotul, un bărbat, o femeie şi încă o persoană descrisă ca fiind fiica, însă fără să ofere surse şi fără să precizeze despre cine este vorba.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.