Un avion cu legături cu şeful grupării paramilitare ruse Evgheni Prigojin a sosit marţi în Belarus, din Rusia, iar la bordul aeronavei s-ar afla şeful mercenarilor, la trei zile după ce o rebeliune împotriva armatei ruse, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit site-ului Flightradar24, un avion de tip Embraer Legacy 600, cu coduri de identificare ale unui avion cu legături cu Prigojin vizat de sancţiuni americane, potrivit unor documente oficiale, a coborât la o altitudine de aterizare în apropiere de Minsk.

Avionul a apărut iniţial pe site deasupra oraşului Rostov-pe-Don, cucerit sâmbătă de către combatanţii lui Prigojin.

Agenţia rusă de presă RIA Novosti a anunţat, la scurt timp dup aceea, că autorităţile au abandonat dosarul penal împotriva grupării paramilitare Wagner, deoarece ”participanţii şi-au încetat acţiunile directe de săvârşire a infracţiunii”.

În urma unui acord de sâmbătă seara, care a dezamorsat criza, Kremlinul a anunţat că luptătorii care au luat parte la rebeliune nu vor fi urmăriţi penal.

Prigojin a anunţat că se duce în Belarus la invitaţia preşedintelui belarius Aleksandr Lukaşenko.

Detalii despre acest exil nu au fost făcute publice, iar locul în care se afla Prigojin a rămas necunoscut timp de trei zile.

Evgheni Prigojin a fost văzut ultima oară în public sâmbătă seara, zâmbind şi dând mâna cu civili în timp ce ieşea din Rostov-pe-Don la bordul unui SUV negru, după ce le-a ordinat oamenilor săi să se oprească din marşul către Moscova.

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a acuzat luni seara, într-o alocuţiune televizată, pe liderii rebeliunii că şi-au trădat patria, fără să menţioneze numele lui Evgheni Prigojin.

Putin le-a dat de ales combatanţilor Wagner să se ducă în Belarus, să intre în armata rusă sau să ducă acasă.

Jet linked to Prigozhin arrives in Belarus following mutiny
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.