Un plan de atac jihadist, dejucat în weekend de poliţia belgiană, viza "în mod "specific" o sală de concerte din Bruxelles, care urma să fie vizată "în câteva săptămâni", a anunţat luni Parchetul federal belgian, relatează AFP şi Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru bărbaţi, dintre care trei minori, au fost ridicaţi duminică în timpul unei serii de percheziţii în Belgia, fiind suspectaţi de planificarea a cel puţin unui atentat. Suspectul adult a fost plasat luni în arest.

"Potrivit primelor concluzii ale anchetei, se pare că o sală de concerte din Bruxelles era o ţintă specifică şi era planificat un atentat în câteva săptămâni", a declarat luni Parchetul General.

Este vorba despre sala de concerte Botanique a cărei conducere a promis luni seară că va continua să facă tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a garanta siguranţa tuturor celor aflaţi în incintă. "De îndată ce am luat cunoştinţă de informaţii, echipa de la Le Botanique s-a mobilizat total şi a acţionat proactiv pentru a gestiona situaţia cât mai bine posibil, rămânând în contact permanent cu poliţia pe tot parcursul weekend-ului", a precizat într-un comunicat celebrul loc de concerte din Bruxelles.

Deşi conducerea Botanique a decis duminică să menţină activităţile în sălile sale, acest lucru a fost făcut în conformitate cu "toate standardele actuale de siguranţă, sub directivele poliţiei şi ale altor autorităţi competente", a subliniat instituţia culturală.

Botanique aminteşte că, în urma atacurilor din 2015 şi 2016, securitatea în incintă a fost considerabil întărită. Aceste măsuri au fost menţinute de atunci şi vor face obiectul unei noi evaluări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.