Un avion de linie, tip Antonov 24 (An-24) din perioada sovietică - cu 30 de pasageri la bord şi patru membri ai echipajului - a aterizat joi pe un fluviu îngheţat, în apropierea unui aeroport, în Extremul Orient rus, din cauza unei ”erori de pilotare”, anunţă Parchetul Transporturilor, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aeronava de tip An-24, aparţinând companiei Polar Airlines, care a decolat joi dimineaţa de la Iakuţk, capitala Republicii Saha (Siberia), a aterizat în siguranţă pe fluviu Kolîma, în apropiere de Zîrianka, unde trebuia să aterizeze de fapt, o localitate situată la 1.100 de kilometri distanţă, anunţă procuratura.

”Potrivit unor informaţii preliminare, cauza acestui incident de aviaţie a fost o eroare a echipajului în pilotarea aeronavei”, anunţă într-un comunicat un purtător de cuvânt al Procuraturii Transporturilor din Siberia de Est.

Procuratura publică imagini cu avionul pe fluviul îngheţat.

Cotidianul Izvestia publică imagini care surprind pasageri debarcând.

”Aeronava (de tip) An-24 a aterizat în afara pistei aeroportului Zîrianka”, anunţă la rândul său, într-un scrut comunicat, caompania Polar Airlines.

”Nu au fost victime”, precizează ea.

Tabloidul Daily Mail scrie că pilotul a confundat fluviul Kolîma cu o pistă de aterizare a aeroportului din Zîrianka.

Fluviul Kolîma, cu o lungime de 2.129 de kilometri şi era folosit odinioară în deportarea deţinuţilor către gulaguri staliniste.

Agenţia federală rusă de transport aerian cataloghează această aterizare drept un ”incident grav”, potrivit tabloidului britanic.

O anchetă a fost deschisă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.