British Museum din Londra anunţă miercuri că a concediat un angajat şi a sesizat poliţia după ce şi-a dat seama că piese din colecţia sa - în principal bijuterii şi pietre semipreţioase, unele datând din secolul al XV-lea î.e.n., au fost furate, relatează AFP.
Administratorii British Museum au fost ”desoebit de îngrijoraţi când au aflat, anul acesta, că obiecte din colecţia sa au fost furate”, a anunţă într-un comunicat preşedintele muzeului - în ale cărui colecţii se află Piatra din Rosetta şi sculpturi de marmură din Pantheon (Elgin Marbles) - George Osborne.
El dă asigurări că prioritatea este ”găsirea pieselor furate” şi că s-au luat ”măsuri decisive”.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
A member of staff at the British Museum has been sacked after jewellery and gems from its collection were found to be "missing, stolen or damaged".@Shamaan_SkyNews reports live from the tourist attraction to provide more detail on the story.https://t.co/6jJq9YkOwJ
— Sky News (@SkyNews) August 16, 2023
Sky 501 pic.twitter.com/0dylaxPLBY
”Noi am sesizat poliţia, am impus măsuri de urgenţă în vederea consolidării securităţii, am lansat o anchetă independentă cu privire la ceea ce s-a întâmplat şi cu privire la concluziile de tras şi am folosit toate puterile disciplinare de care dispunem cu privire la persoana pe care o considerăm responsabilă”, anunţă preşedintele British Museum.
Potrivit muzeului, majoritatea obiectelor care ”au dispărut, au fost furate sau avariate” sunt ”piese mici”, păstrate în rezervă, care nu au fost expuse publicului recent şi care servesc ”mai ales în scopuri de cercetare”.
”Asta include bijuterii de aur, pietre semipreţioase sau sticlărie datând din secolul al XV-lea î.e.n.”, precizează muzeul.
”Acesta este un incident foarte neobişnuit”, subliniază directorul muzeului, Hartwig Fischer, citat în comunicat.
”Muzeul îşi cere scuze pentru ceea ce s-a întâmplat, dar i-am pus capăt”, dă el asigurări.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...