Alesul republican George Santos - ale cărui minciuni au făcut valuri în lumea polirică şi în presă de când a fost ales în 2022 - a fost inculpat de justiţia federală americană, însă natura exactă a capetelor de acuzare este încă necunoscută, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Departamentul american al Justiţiei, contactat de AFP, a refuzat să comenteze.

Potrivit CNN, care citează trei surse apropiate dosarului, procuratura federală l-a inculpat pe Santos, iar acest ales din New York s-ar putea înfăţişa la tribunal miercuri.

”SIMBOLUL VISULUI AMERICAN”

George Santos, în vârstă de 34 de ani, acuzat că şi-a ”umflat” veniturile financiare şi şi-a ”înfrumuseţat” CV-ul, a recnoscut că a minţit în mod grosolan despre bucăţi întregi ale vieţii sale.

El se prezenta ca un ”simbol al visului american”.

El este acuzat de faptul că a minţit sau ”exagerat” realitatea şi s-a prezentat cdrept ”un american mândru de a fi evreu”.

În realitate, el a crescut într-o familie catolică, dar susţine că ”moştenirea sa este evreiască”.

El susţine, de asemenea că este nepotul unor supravirţuitori ai Holocaustului, care au fugit de barbaria nazisră.

El este vizat în numeroase anchete - din Congresul american, la New York, şi până în Brazilia.

Preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy  întrebat despre o eventuală inculpare a lui George Santos, a răspuns că se va ”uita la capetele de acuzare” înainte de a lua în calcul vreo dare afară din Congresul Statelor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.