Un poliţist, Wilbert Mora, în vârstă de 27 de ani, a murit din cauza rănilor într-un schimb de focuri, în care a un coleg al său a fost ucis vineri, la Harlem, o dramă care exercită presiuni asupra noulu primar democrat al New Yorkului Eric Adams, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anunţ cu mare tristeţe moartea ofiţerului de poliţie Wilbert Mora”, a anunţat marţi noua şefă a Poliţieidin New York (NYPD) Keechant Sewell.

”La vârsta de 27 de ani, el a fost asasinat în timpul serviciului. S-a bătut până la capăt”, anunţă poliţia pe contul de Twitter NYPD News.

Vineri seara, acest poliţist a fost rănit prin împuşcare într-o intervenţie, într-un apartament, în cartierul Harlem, în urma apelului unei mame care îşi înfrunta fiul violent.

Colegul său Jason Rivera, în vârstă de 22 de ani, a fost ucis pe loc prin împuşcare de către suspect, un bărbat în vârstă de 47 de ani care a murit din cauza rănilor luni.

Presa americană scrie că acest incident a crescut la cinci numărul agenţilor forţelor de ordne atinşi în tiruri de arme de foc, în acest megalopolis cu aproape nouă milioane de locuitori, de la 1 ianuarie, când a intrat în funcţie primarul Eric Adams, un democrat din aripa dreaptă a partidului şi un fost poliţist, ales în baza unor promisiuni în domeniul securităţii.

Cel de-al doilea primar de culoare din istoria New Yorkului a promis să acţioneze cu mai mută fermitate împotriva proliferării armelor de foc.

El a promis să restabilească patrule de poliţie în civil, ”unităţi anti-crminalitate” redenumite ”unităţi anti-arme de foc”, care au fost desfiinţate în 2020 după uciderea afroamericanului George Floyd de către un poliţist alb la Minneapolis.

Aceste untăţi erau temute, pe când era primar Michael Bloomberg (2002-2013), din cauza unor percheziţii controversate ale tinerilor afroamericani şi hispanici, suspectaţi că purtau arme.

În afara atacurilor vizând poliţişti, marele oraş american s-a confruntat cu o serie de acte violente care au creat o emoţie puternică în ultimele zile.

La 14 ianuarie, tot în cartierul Harlem, o portoricană în vârstă de 19 ani a fost ucisă de către un jefuitor într-un fast-food în care lucra.

A doua zi, o americano-asiatică în vârstă de 40 de ani a fost ucis de către un bărbat fără adăpost cu tulburări psihiatrice care împins-o pe şinele metroului la intrarea unei rame în staţia Times Square.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.