Un al doilea judecător federal a decis joi după-amiază să blocheze implementarea noului ordin antiimigraţie semnat de preşedintele Donald Trump, care impune restricţii de călătorie pentru cetăţenii din şase ţări predominant musulmane, printre care se numără Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen. Magistratul din Maryland se alătură deciziei de blocare impusă iniţial de un judecător federal din Hawaii, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi judecători federali s-au îndoit de legalitatea interdicţiei impusă de preşedintele american, care interzice cetăţenilor din şase ţări predominant musulmane să intre temporar, pentru o perioadă de minim 90 de zile, în Statele Unite.

Însă, Trump insistă că această măsură controversată încearcă să oprească intrarea teroriştilor în SUA.

De asemenea, preşedintele american s-a plâns că judecătorii îşi depăşesc atribuţiile legale prin blocarea implementării unui ordin emis de Casa Albă.

Judecătorul Theodore Chuang din Maryland a explicat că acest ordin prezidenţial reprezintă în realitate o interdicţie a musulmanilor şi încalcă în mod flagrant primul amendament al Constituţiei.

În schimb, primul judecător federal a susţinut că argumentul administraţiei prezidenţiale legat de securitatea naţională este puţin credibil.

Hawaii s-a plâns că o asemenea interdicţie este dăunătoare pentru turism şi pentru capacitatea arhipelagului de a recruta studenţi şi muncitori străini.

Mai multe state au încercat să blocheze în instanţă ordinul executiv – a doua tentativă a lui Trump de a institui restricţiile de călătorie, după ce prima variantă a fost blocată de un tribunal din statul Washington.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.