Ministrul francez de Interne Christophe Castaner a anunţat că un ”al 60-lea atentat” a fost dejucat din 2013, înainte de atacul cu cuţitul la Prefectura Poliţiei Parisului, la 3 octombrie, şi a precizat că a fost vorba despre un plan de deturnare a unui avion, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu au fost dejucate atentate după 3 octombrie”, a declarat el, răspunzând unei întrebări, joi seara, în emisiunea ”Aveţi cuvântul” ("Vous avez la parole") a postului France 2.

În schimb, a adăugat ministrul, ”chiar înainte” de această dată, un al 60-lea atentat din 2013 încoace a fost dejucat de către serviciile de informaţii.

A fost vorba, a declarat el, ”despre un individ care voia să se inspire din (atentatele de la) 11 septembrie” 2001 în Statele Unite.

Întrebat dacă această persoană voia să deturneze un avion, Castaner a răspuns ”acesta era planul său. Era pe cale să organizeze asta”.

Acest bărbat a fost arestat de către forţele de ordine, a precizat el, fără să prezinte alte detalii.

Potrivit unei surse judiciare, un bărbat a fost inculpat la 26 septembrie cu privire la o ”asociere de răufăcători teroristă” şi a fost încarcerat.

O sursă apropiată dosarului a confirmat că bărbatul este acuzat de faptul că a vrut să  deturneze un avion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.