Directorul unei agenţii imobiliare din Iran a fost arestat şi acuzat de ”aducere atingere valorilor morale” după ce a vândut un apartament unui câine - un animal considerat ”impur” în Iran, dar a cărui deţinere nu este interzisă prin lege -, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au lansat o anchetă ”în urma difuzării unei înregistrări video a semnării vânzării unui apartament unui câine de către o agenţie imobiliară în vestul Teheranului”, a anunţat duminică poliţia locală într-un comunicat, potrivit agenţiei de presă Isna.

În această înregistrare video, care a devenit virală pe reţele de socializare, apare un cuplu care declară că vinde un apartament câinelui său, Chester, un shih tzu, din cauză că nu are un moştenitor.

Potrivit acestor imagini, micul câine alb, instalat pe biroul agentului imobiliar, semnează contractul cu ajutorul femeii, punându-şi amprenta lăbuţei pe document.

”Sâmbătă dimineaţa, patronul agenţiei a fost arestat de poliţie, iar biriul său a fost închis din ordinul Autorităţii Judiciare”, a anunţat adjunctul procurorului general din Teheran, Reza Tabar, citat de Mizan Online, organul de comunicare al justiţiei.

”Actul angajat de această agenţie omobiliară nu are nicio bază juridică”, subliniază el, acuzându-l pe patron că ”vrea să aducă atinfere valorilor morale ale societăţii”.

La fel ca în multe ţări musulmane, câinele este considerat impur în Iran, însă legea nu interzice deţinerea unui cîine.

Tot mai mulţi iranieni din clasa de mijloc sau superioară deţin animale domestice, mai ales câini şi pisici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.