Un tânăr înarmat în vârstă de 18 ani a împuşcat mortal trei persoane şi a rănit alte şase, inclusiv doi ofiţeri de poliţie, luni, într-un oraş din nord-vestul statului New Mexico, înainte ca poliţia să îl împuşte mortal în faţa unei biserici, la scurt timp după aceea, a anunţat poliţia, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Focurile de armă de la orele dimineţii s-au desfăşurat într-o zonă rezidenţială din Farmington, New Mexico, la aproximativ 290 km nord-vest de Albuquerque.

Poliţia a răspuns "pentru a găsi o scenă haotică în care un subiect de sex masculin trăgea în mod activ asupra persoanelor din acel cartier", a declarat Baric Crum, adjunctul şefului de operaţiuni al Departamentului de Poliţie din Farmington, într-un briefing de presă câteva ore mai târziu.

Trei civili au fost ucişi, iar alte şase persoane au fost rănite, inclusiv doi ofiţeri loviţi într-un schimb de focuri cu suspectul înainte ca acesta să fie împuşcat mortal de poliţie, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Farmington, Shanice Gonzales.

Ea a declarat telefonic pentru Reuters că suspectul a urmărit aproximativ un sfert de milă pe jos, trăgând în trecători aparent la întâmplare, înainte ca ravagiile să se încheie în faţa bisericii, unde a fost confruntat de forţele de ordine. Nu a fost identificat niciun motiv. "Încă încercăm să determinăm de ce se afla în acest cartier", a declarat Crum reporterilor.

 

Se crede că bărbatul înarmat, identificat doar ca fiind un tânăr de 18 ani, a acţionat singur, a declarat poliţia. Nu au fost furnizate informaţii despre niciunul dintre cei morţi. O parte din incident a fost surprinsă în imagini video postate pe platforma de socializare TikTok şi confirmate ca fiind autentice de Gonzales. Aceasta arată un bărbat îmbrăcat în negru care se plimba pe o alee din faţa First Church of Christ Scientist, purtând ceea ce pare a fi un pistol, înainte de a fi văzut ulterior împuşcat mortal de poliţie în faţa clădirii.

Bărbatul care se pare că a înregistrat înregistrarea video este auzit descriind scena unei alte persoane şi făcând referire la suspectul care se plimba în cerc pe lângă biserică. El spune apoi: "Este o persoană care stă întinsă în mijlocul străzii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.