Uniunea Europeană va obliga companiile farmaceutice să respecte contractele semnate pentru livrarea de vaccinuri anti-Covid, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European, după ce au fost înregistrate întârzieri importante în calendarele agreate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La postul de radio Europe 1, Michel a spus: „Plănuim să facem companiile farmaceutice să respecte contractele pe care le-au semnat... prin utilizarea mijloacelor legale pe care le avem la dispoziţie”.

Pfizer a spus săptămâna trecută că va încetini temporar livrările către Europa, pentru a opera modificări ce vor creşte producţia. Vineri, AstraZeneca a transmis că livrările iniţiale în regiune vor fi mai mici din cauza unei probleme de producţie.

Michel nu a menţionat despre ce posibile sancţiuni poate fi vorba, dar a spus că UE insistă pe transparenţă privind motivele întârzierilor.

El a precizat că după primele avertismente ale Pfizer privind întârzierile, UE a reuşit să le reducă luând o poziţie fermă.

„Am bătut cu pumnul în masă şi, în final, amânările anunţate pentru câteva săptămâni s-au transformat în încetinire a livrărilor”, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.