Uniunea Europeană va continua să susţină Ucraina ”atât timp cât va trebui” împotriva Rusiei, promite marţi, într-un discurs susţinut la Forumul Economic Mondial (WEF) de la Davos, preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Susţinerea de nezdruncinat pe care noi o acordăm Ucrainei nu va slăbi deloc, indiferent că este vorba despre restabilirea alimentării cu electricitate, căldură şi apă, sau despre pregătirea eforturilor de reconstrucţie pe termen lung”, a subliniat ea.

FOND DE SUVERANITATE AL UE

Preşedinta CE Ursula von der Leyen şi-a reafirmat marţi, la Davos susţinerea faţă de un ”fond de suveranitate european” care să susţină industria Uniunii Europene (UE) împotriva ”exploziei” preţurilor energiei şi a ajutoarelor de stat ale Chinei şi Statelor Unite.

”Pe termen mediu, vom pregăti un fond de suveranitate european în cadrul examinării de la jumătatea parcursului a bugetului nostru care va avea loc în cursul anului”, a declarat preşedinta Comisiei în prima zi de dezbateri organizată de către WEF.

Ursula von der leyen nu a precizat însă cum ar fi finanţat acest fond de suveranitate al UE.

Preşedinţia suedeză a Uniunii Europene (UE) a denunţat ”o crimă de război” rusă, referindu-se la bombardarea sâmbătă a unui bloc la Dnipro, în estul Ucrainei, soldată cu 44 de morţi şi 22 de dispăruţi.

Secretarul general al ONU Antonio Guterres a denunkţat, la rândul său, un nou exemplu de ”suspiciune de încălcare a dreptului războiului”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.