Uniunea Europeană (UE) a scos marţi Bahamas, Belize, Seychelles şi Insulele Turks şi Caicos de pe lista neagră a paradisurilor fiscale, un mecanism criticat cu regularitate de către organizaţii nonguvernamentale drept ineficient, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest instrument de luptă împotriva evaziunii fiscale a multinaţionalelor şi celor foarte bogaţi a fost înfiinţat în 2017 după o serie de scandaluri, ca Panama Paper şi LuxLeaks.

Între sancţiunile aplicate ţărilor aflate pe această listă se află  şi o blocare a fondurilor europene.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Pe această listă neagră, actualizată de două ori pe an, se află în prezent 12 jurisdicţii considerate necooperante, şi anume Samoa americană, Anguila, Antigua şi Barbuda, Fiji, Guam, Palaos, Panama, Rusia, Samoa Trinidad şi Tobago, Unsulele Virgine americane şi Vanatu.

Consiliul UE, din care fac parte cele 27 de state membre UE, cere într-un comunicat acestor ţări să-şi ”îmbunătăţească cadrul juridic în vederea soluţionării problemelor identificate”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.