Uniunea Europeană (UE) speră ca negocierile între conservatorii aflaţi la putere şi opoziţia laburistă britanice să conducă la degajarea unei majorităţi în vederea deblocării acordului Brexitului şi este pregătită să acorde o amânare suplimentară în acest sens, a declarat marţi negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barnier a precizat - cu o zi înaintea unui summit european extraordinar, în care urmează să se ia o decizie cu privire la acordarea sau nu Londrei a unei noi amânări a Brexitului - că durata unei a doua amânări după 12 aprilie depinde de justificarea pe care urmează să o prezinte premierul britanic Theresa May.

”Durata unei amânări trebuie să corespundă scopului unei asemenea amânări”, a declarat într-o conferinţă de presă, la Luxemburg, Barnier.

O serie de miniştri europeni, reuniuni la Luxemburg să pregătească summitul de miercuri, s-au pronunţat anterior în acelaşi sens.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.