Uniunea Europeană a convenit că un atac informatic asupra unui stat membru va fi întâmpinat cu un răspuns comun, inclusive sancţiuni vizând hacherii, fie că sunt actori statali sau nestatali, relatează Deutsche Welle.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miniştrii de Externe ai UE, care s-au reunit la Luxemburg, au anunţat într-un comunicat că blocul comunitar a folosi „instrumentele diploma’iei informatice” pentru a răspunde la activităţile informatice maliţioase vizând sisteme de calculatoare.

„Un răspuns comun al UE la activităţi informatice maliţioase ar fi proporţional cu amploarea, scara, durata, intensitatea, complexitatea, gradul de sofisticare şi impactul activităţii informatice”, au precizat miniştrii de Externe într-un comunicat

Aşa-numite măsuri restrictive vizează, în mod normal, indivizi, grupuri, companii sau guverne prin interdicţii de călătorii, îngheţări de active sau restricţii pe afaceri.

În condiţiile în care alegerile din Germania au loc în septembrie, există tot mai multe temeri în UE că persoane sau grupuri ar putea lansa atacuri informatice pentru a influenţa alegerile, posibil cu sprijinul unui govern străin, precum Rusia.

Luna trecut, Guvernul german a avertizat partidele politice să ia măsuri suplimentare împotriva spargerii sistemelor lor informatice, după atacurile care au vizat scrutinele din SUA şi din Franţa. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.