UE a avertizat că Europa se confruntă cu o criză umanitară majoră, iar numărul persoanelor strămutate din cauza invaziei Rusiei ar putea fi mai mare de şapte milioane, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Asistăm la ceea ce ar putea deveni cea mai mare criză umanitară de pe continentul nostru european în mulţi, mulţi ani”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar şi management al crizelor, într-o conferinţă de presă.

"În prezent, numărul estimat de ucraineni strămutaţi este de peste şapte milioane”, a spus el, citând estimări ale ONU.

El a spus că se aşteaptă ca aproximativ 18 milioane de ucraineni să fie afectaţi de conflict în termeni umanitari şi aproximativ patru milioane să fugă din ţară.

"Chiar dacă acestea sunt estimări foarte aproximative, cifrele sunt uriaşe şi trebuie să ne pregătim pentru acest tip de urgenţă, care este de proporţii istorice”, a adăugat el.

Agenţia ONU pentru refugiaţi spune că numărul persoanelor care fug din Ucraina a ajuns acum la 368.000, mulţi fiind în Polonia, România, Ungaria, Moldova şi Slovacia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.